28/6/09

ELS TESTIMONIS DE JEHOVÁ


Uns dels nous moviments religiosos la misió dels quals es basa en prediccions apocalíptiques que més firmement s'ha establit entre nosaltres és el dels Testimonis de Jehová.
Els orígens del moviment podem trobar-los al 1830 quan William Miller va anunciar que la Biblia estava plena de claus numèriques secretes que significaven la tornada de Crist a la Terra i el fí del món. A pesar de la cantitat de profecies fallides que s'han donat des d'aquell moment, la gent ha conservat la fe per aquesta religió que prové de les idees originals dels primers cristians del segle I.
Són principalment coneguts pel rebuig al servici militar i a la transfussió de sang. També es coneixen popularment per predicar amablement i respetuosament de casa en casa. Per a això utilitzen publicacions entre les quals es troben les conegudes "Atalaya" i "Despertad".

4/6/09

LA DIVERSITAT ARRIVA AL MÓN DE LES RELIGIONS


Durant els segles XIX i XX han aparegut nombroses religions noves que han contribuit a incrementar en gran mesura la complexitat del panorama religiós mundial.

L'espirit modern del individualisme, donat sobre tot a les societats més industrialitzades, ha contribuit a ampliar les alternatives religioses; les persones tendeixen a escollir aquelles formes de fe que els resulten més atractives -ja siguen més antigues o noves i amb indiferència del seu lloc de procedència- en lloc de limitar-se a seguir la religió dels seus pares com era habitual fa uns anys.

Amb aquestes dades, es demostra que el valor de la diversitat que tant ens enriqueix ha arrivat també a l'àmbit de les religions, donant l'oportunitat a les persones a escollir des del respecte allò que més feliç els pot fer.