16/11/08

EL PRÓXIMO ORIENTE

Caín és gros, tímid i invisible per a les dones. Treballa com carnisser al barri de Lavapiés, envoltat d'immigrants marroquins, bangladesíes, xinesos, senegalesos, búlgars, peruans ... Però Caín es troba sol. La seva família es redueix al seu germà Abel, que té tot el que Caín enveja: és maco, seductor, està casat amb una dona de bandera i és pare de dos precioses bessones.
La nostra història comença quan Caín descobreix que el seu germà Abel ha deixat embarassada a Aisha, una atractiva veïna, filla d'immigrants de Bangladesh, de religió musulmana.
Caín sorprèn a tots quan decideix fer-se passar pel pare i assumir el manteniment i l'educació de la criatura.

Aquest és l'argument altra pel·lícula que he vist i que té relació amb el tema d'aquest blog. És una comèdia i altra possible forma de conèixer altres cultures i altra religió: la musulmana d'una forma distesa i divertida. Us recomane aquesta pel·lícula per passar un bon moment!!!

7/11/08

BABEL

Un company em va suggerir incloure al blog una referència a la pel·lícula "Babel" i em va semblra una bona idea, doncs jo l'he vist i em va gradar molt perquè et dona l'oportunitat de reflexionar sobre diverses qüestions. El tema central no és el de la religió, però podem encontrar casos similars de discriminació i de diferències entre cultures, però similituts entre sentiments.
A la pel·lícula, un incident tràgic desencadena una sèrie de fets que afecten a quatre famílies a diferents països. Units per les circumstàncies, separats per continents, cultura i idioma, cada personatge viurà una història diferent però similar en emocions.

Ací us deixe unes paraules del director i el trailer del film.


Para Fernández Iñárritu la película supone un avance en la crítica social aludiendo a las barreras y la falta de comunicación entre las personas. 'Estoy muy interesado en los problemas fronterizos entre mi país y EEUU, los malentendidos... estoy cansado de estar siempre oyendo el mismo tipo de cosas sobre los musulmanes. Ser musulmán no tiene nada que ver con ser terrorista',subrayó.

Pero además de las fronteras físicas, están "las fronteras ideológicas y emocionales; con mi hija no puedo comunicarme a veces, o con mi esposa", destacó el cineasta .'La incomunicación de las fronteras es no sólo física, sino ideológica, emocional e histórica. El film trata esos asuntos en diferentes grados, desde gobierno e instituciones hasta padres e hijos', agregó sobre la cinta.

4/11/08

SOM TAN DIFERENTS?

He elaborat aquest vídeo amb un sol objectiu: mostrar que no som tan diferents. No som tan diferents com per a no respectar-se. No som tan diferents com per a odiar-se. No som tan diferents com per a lluitar. No som tan diferents com per a morir. Si ens fixarem un poquet menys en el que ens diferència com el nombre del nostre Déu o la forma en que orem, podriem arribar a una vertadera convivència. Tant els que no som creients com els que ho som i tant els que som jueus com els que som hindús parlem amb algú en silenci, ballem per celebrar, ens unim, som innocents i amem. La pau està a les nostres mans.

3/11/08

RELIGIONS AFROAMERICANES


Les religions afroamericanes són una sèrie de religions relacionades entre si, que tenen les seves arrels a Àfrica i van ser desenvolupades pels esclaus portats a Amèrica, en diferents zones del Carib i Llatinoamèrica.

Entre els elements comuns a aquestes religions, podem trobar la veneració als avantpassats o a un panteó d’esperits divins. A més de les influències de les religions africanes, existeixen elements del cristianisme, de les religions indígenes americanes, de l'espiritisme, i fins i tot del islam, el que porta a un sincretisme religiós.